Pages

Wednesday, May 29, 2013

In a jar - Purkissa!

Purkissa!

Are you a jar/container, person? I am. The whole family is. Actually my husband, who’s family is not a jar family, calls our family THE (ultimate) jar family (this would include my mother, my sister, and me. Grandma used to be quite bad, as well.).

We put everything in jars. Why? Because we don’t want to throw away food. We don’t want the fridge to smell yucky.  And we want the food to taste as good the next days as it did right after it was prepared. 

Which is why I thought it was kinda funny that the book, where Weranna's linen textiles (along with some other items) were used as back ground material, is called ‘In a Jar!’ – ‘Purkissa!’

Purkissa!
 I LOVE THIS BOOK by Teresa Välimäki and Johanna Lindholm, who are the two talented, beautiful ladies behind Helsinki Food Company. The instructions are simple and short, and the recipes look like something I could actually manage (at least some of them ;)). AND – the photos are just fantastic. Laura Riihelä is an artist with her camera.

Purkissa!


We should be getting the book for sale in our webshop still this week, and I will be sharing one of the recipes with you here in the blog – prepared it all by myself, and succeeded! Think about that ;)! It isn’t every year I succeed with something new from a cook book, you know.


Purkissa!

***

Oletko sinä purkki-ihminen? Mä olen. Oikeastaan koko perhe on. Tunnen suurta sympatiaa Risto Räppääjän Pakastaja-Elviä kohtaan, vaikka olenkin Purkittaja-Pauliina. Mies, jonka perhe ei ole purkkiperhe, kutsuu meitä purkkiperheeksi (ainakin äitiä, siskoa ja minua. Mummi oli kanssa aika paha aikaisemmin).

Me katsokaas laitetaan kaikki purkkeihin ja purnukoihin. Ei haluta heittää ruokaa pois ja on ällöä, jos jääkaappi haisee pahalle. Ja vielä tärkeämpää on, että se ruoka maistuu seuraavina päivinä yhtä hyvältä kuin tuoreena. 

No, tämän (anteeksi liirum laarum) vuoksi oli siis hauska yhteensattuma, kun Weranna’sin tekstiilit oli mukana reseptikirjan kuvauksissa - ja kirjan nimeksi tuli Purkissa!

Tämä kirja, jonka on kirjoittanut Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm, kaksi ihanaa daamia Helsinki Food Company:n takana, on ihan LOISTAVA! (Ja jos ette vielä seuraa heidän ruokablogiaan, se löytyy TÄÄLTÄ, tukuttain ideoita arkeen ja juhlaan!) Kirjan säilöntäohjeet ovat ihanan lyhyitä, reseptit  näyttävät sellaisilta, että tekisi mieli kokeilla jokaista. Ketsuppia! Marinadeja! Maustevoita!  Luulen, että jopa minä, keittiöni kuuluisa poropeukalo, onnistun näissä. Ja arvatkaa, mikä on parasta? Tämä kirja menee loppuun asti - ei tyyliin, että marinoi kukkakaalit jääkaappiin. Vaan annetaan tarjoiluehdotuksia ja käyttökohteita niille purnukoiden sisällöille. Loistavaa! 

Ja – KUVAT ovat mielettömän kauniita. Upeita! Laura Riihelä on taiteilija kameransa kanssa.

Meidän pitäisi saada kirja myyntiin verkkokauppaan vielä tällä viikolla, ja ajattelin jakaa sieltä yhden reseptinkin tuossa juhannusaamiaisen yhteydessä. Ihan itse kokeilin…ja onnistuin, ja sitä ei kuulkaa käykään ihan joka vuosi, että onnistun jossain uudessa reseptissä ;)!  

0 comments

Post a Comment