Cold smoked salmon cupcakes - Kylmäsavulohimuffinssit Juhannusjuhliin |
Okay - received the below recipe from m.ade b.y m.ary yesterday, and my mouth started watering just reading through the recipe - and I was sold even before these BEAUTIFUL photos hit my mailbox...a must try!! More text in Swedish again in Mary's blog <3.
Cold smoked salmon cupcakes - Kylmäsavulohimuffinssit Juhannusjuhliin |
Juicy Västerbotten cheese cupcakes with cold-smoked salmon, Crème Fraiche and fish eggs
12 pcs
600 g potatoes
2 eggs
3,5 tbsp wheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp salt
½ tsp black pepper
150 g ground, tasty hard cheese
Garnish:
200-250 g fish eggs
500 g cold-smoked salmon
Crème Fraiche
1 large red onion, fined
2 lemons
Dill
HOW TO?
- Turn the oven to 200 C. Peel and ground the raw potatoes and mix with the eggs and half of the ground cheese in a big bowl. Stir together the wheat flour, baking powder and black pepper in a separate bowl and pour on top of the potato mix.
- Divide evenly into 12 muffin cups (about half way), fill the other half of the cup with the ground cheese and bake in the oven for about 25 minutes until the surface has turned golden brown.
- Let cool, garnish and enjoy!
These cup cakes are perfect for your Midsummer night party, or any other summer party.
HINT! If some of your guests are not fish lovers, dare to garnish also with cold-smoked reindeer and some fresh thyme, for example!
***
Cold smoked salmon cupcakes - Kylmäsavulohimuffinssit Juhannusjuhliin |
Saftiga Västerbottencupcakes med Kallrökt Lax, Crème Fraiche och Löjrom
12 st
600 gram potatis, vanlig fast potatis
2 ägg
3,5 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 gram riven ost, ex. lagrad prästost eller väterbottenost
Tillbehör:
ca 200-250 gram Löjrom eller annan rom du föredrar
500 gram kallrökt lax
Crème Fraiche
1 stor rödlök, finhackad
2 citroner
Dill
HOW TO?
- Sätt ugnen på 200 grader. Riv potatisen på grova sidan av rivjärnet och blanda med ägg och hälften av den rivna osten i en stor skål. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, salt och svartpeppar i en mindre skål och häll det över potatisblandningen.
- Fördela i 12 stycken cupcakesformar (fyll dem till drygt hälften) toppa med andra hälften av den rivna osten och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills de har en vacker gyllenbrun yta.
- Låt svalna på galler och ät ljumna eller kalla.
Perfekt att bjuda familj och vänner på under en sommarpicknick. Servera med en klick crème fraiche, finhackad rödlök, en citronskiva, rom och kallrökt lax.
***
Cold smoked salmon cupcakes - Kylmäsavulohimuffinssit Juhannusjuhliin |
Mehukkaat Västerbotten –juusto cupcaket kylmäsavustetun lohen, Crème Fraichen ja mädin kera 12 kpl
600 g kiinteitä perunoita
2 kananmunaa
3,5 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ tl mustaa pippuria
150 g vahvaa, kovaa juustoa raastettuna
Päälle:
200-250 g mätiä
500 g kylmäsavulohta
Crème Fraichea
1 iso punasipuli, hienoksi silputtuna
2 sitruunaa
Tillit
HOW TO?
- Jaa taikina tasaisesti 12 muffinssivuokaan (noin puoliväliin asti), ja täytä toinen puoli lopulla juustoraasteella. Laita uuniin n. 25 minuutiksi kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.
- Anna jäähtyä, koristele ja nauti!
Cold smoked salmon cupcakes - Kylmäsavulohimuffinssit Juhannusjuhliin |
0 comments
Post a Comment