Pages

Sunday, June 2, 2013

Purkissa! - Apricot Rosemary jam

Purkissa! - Apricot Rosemary jam



Okay - I've succeeded!! Delicious!! Just to be on the safe side, I sent my mom away when I started to make this...;). Making it at her summer house, everything was lost and I was talking to the pan 'please, don't be boiling yet....' But then, when I saw some foam developing on top and the wonderful scent of apricots landed in my nose I thought okay, it will turn out perfect.

Now I'm a bit bad with sweet things, but thought to build a recipe for this delicious jam with french toast and my very own fluffy cream. Here you go:

Apricot Rosemary jam

500 g organic apricots (right now is the time!)
3 tbps fresh rosemary leaves
1/4 dl water
250 g jam sugar
Juice of 1 lemon

In addition:
a clean, about 4 dl glass jar

Wash the apricots thoroughly, remove the seed and slice into pieces. Put into a kettle together with the rosemary leaves (slightly beaten) and water. Heat until steam starts to develop. Add the jam sugar mixing constantly.

Heat to boil and let boil on moderate heat for 10-15 minutes until the apricots are soft. Gather the foam from the top with the spoon and take the kettle off the stove.

Add the lemon juice and stir the jam even. Let cool for a moment and remove to a clean jar. Close tight and store in a cool place.

Fluffy cream (It has yoghurt in it, so you can put A LOT on top ;))

1 dl cream
1 dl Turkish yoghurt
1/2-1 dl powdered sugar

Whip the cream and mix with Turkish yoghurt and sugar. Add some vanilla sugar or 1 tsp lime juice, if so wished.

Purkissa! - Apricot Rosemary jam



***
Nonni, nyt on resepti tehty ja ai kun siitä tuli hyvää!! Varmuuden vuoksi lähetin äitin pois paikalta, kun aloin kokkailemaan...tein tätä hänen mökillään, joten kaikki oli tietty hukassa ja juttelin kyllä kattilalle aika tiukasti, tyyliin 'älä nyt vielä kiehu, älääää....' Kun ihana aprikoosin tuoksu leijaili nenään ja päälle alkoi muodostumaan vaahtoa, ajattelin, että ha! Onnistuinpas.

Tein hillomaistajaisiin köyhiäritareita ja omaa fluffyvaahtoani, kun en kauheesti 'raa'asta' kermavaahdosta välitä. Tässä herkullinen aamupala vaikka juhannukseen sille, joka tykkää makeasta aamulla!

Aprikoosirosmariinihillo

500 g aprikooseja
3 rkl rosmariininlehtiä hienonnettuna
1/4 vettä
250 g hillosokeria
1 sitruunan mehu
lisäksi:
puhdas noin 4 dl:n vetoinen lasipurkki

Pese aprikoosit huolellisesti. Lohko aprikoosit 4 osaan, poista samalla kivet ja laita lohkot kattilaan. Lisää hienonnetut rosmariininlehdet ja vesi. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää joukkoon hillosokeri koko ajan sekoittaen.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10-15 min. eli kunnes aprikoosit ovat hajonneet soseeksi. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla ja nosta kattila liedeltä.

Lisää lopuksi sitruunan mehu ja sekoita tasaiseksi. Anna hillon jäähtyä hieman ja purkita se sitten puhtaaseen purkkiin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

Tämä ihanan kirjat muut reseptit saatavilla verkkokaupastamme (KLIKKAA TÄSTÄ)

Fluffyvaahto köyhille ritareille

1 dl vispikermaa
1dl turkkilaista jugurttia
1/2-1 dl tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita jugurtti ja tomusokeri sekaan. Jos haluat vähän makua, lisää 1 vaniljasokeria tai esim. 1 tl limemehua. Mumskis!

0 comments

Post a Comment